Kayseri’den 49 ülkeye balık ihracatı

Kayseri’den Yüzde 98’i İhracata Yönelik Türk Somonu Üretimi Yapılıyor

Kayseri Kocasinan ilçesindeki Yamula ve Pınarbaşı ilçesindeki Bahçelik barajlarında, Türk somonu ve gözlü yumurta gibi su ürünlerinin üretimi gerçekleştiriliyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, yaptığı açıklamada, Kayseri’nin denizden uzak olmasına rağmen su ürünleri yetiştiriciliğinde önemli bir konumda olduğunu belirtti.

Saklav, “40 işletmede Türk somonu üretiyoruz. Aynı zamanda yavru alabalık ve yumurta üretimi de yapıyoruz. Geçen yıl 6 bin 655 ton Türk somonu üretimi gerçekleştirdik ve Türkiye’de balık yetiştiriciliğinde 4. sıradayız. Kayseri, alabalık ve yavru yumurta üretiminin yüzde 37’sini karşılıyor ve Türkiye’de birinci konumunda” dedi.

Balıkçılık ve su ürünleri üretimini Su Ürünleri Kanunu’na uygun şekilde gerçekleştirdiklerini vurgulayan Saklav, “Ürettiğimiz somonların yüzde 98’i ihraç ediliyor. Ada ülkeleri başta olmak üzere 49 ülkeye Türk somonu ihraç ediyoruz. İhracat konusuna büyük önem veriyoruz ve bu alanda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz” diye ekledi.

Saklav ayrıca, balık popülasyonunu artırmak amacıyla baraj göllerine yavru balık bıraktıklarını belirtti. Geçen sene 1,5 milyon balık bırakıldığını ifade eden Saklav, bu yıl da benzer bir planın olduğunu dile getirdi.

Kayseri Balık İhracatında Önemli Bir Rol Oynuyor

Balık ihracatı konusunda hedeflerinin yüksek olduğunu vurgulayan Saklav, “Kayseri’den tüm dünyaya balık ihraç etmek istiyoruz. Deniz olmayan bir şehir olarak balıkçılık sektöründe önemli bir konumdayız. Bu alandaki başarılarımızı arttırarak devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi.

Saklav, ticaret, sanayi, tarım ve hayvancılık alanlarında olduğu gibi balıkçılık sektöründe de Kayseri’nin önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, balık ihracatının şehir için büyük bir başarı kaynağı olduğunu belirtti.

Related Posts

Rusya’nın borcu rekor kırdı: 317,5 milyar dolara ulaştı!

Rusya Merkez Bankasından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin dış borcundaki son duruma ilişkin bilgilere yer verildi. Rusya’nın dış borcunun ilk çeyrekte arttığı bilgisine yer verilen açıklamada, “Rusya’nın dış borcu, yılın ilk çeyreğinde 26,7 milyar …

Mehmet Şimşek: Dezenflasyon sürecinde ılımlı büyümenin etkisiyle manşet işsizlik oranı düşük seyrediyor

Mehmet Şimşek: Dezenflasyon sürecinde ılımlı büyümenin etkisiyle manşet işsizlik oranı düşük seyrediyor

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Son 2 gün, cezası var

Akaryakıtta vergi kaçağını önlemek için kurulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) geçişte kritik sürece girildi. Ticari araçlar için zorunlu olan sistemde 30 Haziran son gün. UTTS’ye kaydolmayanlar, akaryakıt giderlerini belgeleyemeyecek ve 7 bin TL’den 28 bin TL’ye kadar cezai yaptırımlarla karşılaşacak.

TÜSİAD Başkanı’ndan yeni ‘lider’ tanımı

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan liderlik üzerine bir paylaşım yaptı.

Ekonomik güven endeksi, haziranda arttı

Ekonomik güven endeksi, haziranda ayı rakamları açıklandı. Buna göre aylık bazda yüzde 0,1 artışla 96,71 değerini aldı.

Yatırımcısına 10 yılda 20 kat kazandırdı! Türkiye dünya rekoru kırdı

Son on yılda Türkiye, konut fiyatları ve kiralarındaki olağanüstü artışlarla dikkat çekici bir performans sergileyerek, dünya genelinde en hızlı artışı yaşayan ülkeler arasında zirveye yerleşti. Özellikle son üç yılda, göç hareketleri, pandemi ve ekonomik faktörler konut fiyatlarını hızla yükseltti. Naki Bakır’ın Dünya Gazetesi’ndeki köşe yazısında belirttiği gibi, Türkiye’nin konut sektörü, dünya ile büyük bir ayrışma gösterdi.