Patronlar asgari ücrete zam istiyor

GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu: Asgari Ücrete En Az Enflasyon Oranında Ara Zam Yapılmalı

İktidarın asgari ücrete ara zam taleplerine yanıt vermemesiyle birlikte, zam çağrısı şimdi patronlardan da gelmeye başladı. Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu, temmuz ayında asgari ücrete en az gerçekleşen enflasyon oranında bir ara zam yapılması gerektiğini vurguladı. Allıoğlu, geçim sıkıntısı yaşayan kesimlerin desteklenmesi gerektiğini belirterek, ekonomik ve sosyal dengeyi korumaya yönelik adımların atılması gerektiğini dile getirdi.

Allıoğlu, piyasanın kredi kıtlığı nedeniyle tıkandığını, KOBİ’lerin ciddi sıkıntılar yaşadığını ve güven ortamının da zarar gördüğünü ifade etti. GGYD Başkanı Allıoğlu, ekonomiye ilişkin yaptığı değerlendirmede, dar gelirli kesimlerden esnafa, KOBİ’lere ve büyük şirketlere kadar herkesin zor durumda olduğunu söyledi. Allıoğlu’nun asgari ücret çağrısı şu şekilde:

ESNAF VE KOBİ ZOR DURUMDA

“Temmuz ayında, en azından enflasyon oranında bir artış yapılması faydalı olacaktır. Hanehalklarının alım gücü azaldı, geçim sıkıntısı toplumun büyük kısmının öncelikli problemi haline geldi ve enflasyon hala istenen seviyelerde değil. Geçim sıkıntısı çeken kesimlerin desteklenmesi, dar gelirli grupların alım gücünün korunmasına yönelik adımlar, ekonomik ve sosyal dengeyi korumak açısından önemlidir.”

Allıoğlu, esnaf ve KOBİ’lerin zor durumda olduğunu belirtirken, yüksek faizlere rağmen istenen krediye ulaşılamadığını açıkladı. Piyasanın istikrar kazanabilmesi için 30 milyarlık KGF kredisinin 200 milyar TL’ye çıkarılması, krediye erişimin kolaylaştırılması ve güven ortamının sağlanması gerektiğini ifade etti.

‘Bazı Gelişmeler’ Ekonomiye Olumsuz Etki Yaptı

GGYD Başkanı Allıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının etkilerini değerlendirirken, isim vermeden bazı gelişmelerin piyasalarda dalgalanmalara ve güven ortamının zedelenmesine yol açtığını belirtti. Allıoğlu, bu sürecin birikimlerin bir kısmını götürdüğünü ve büyük şirketlerin zorlanmasının yanı sıra daha az sermayeyle çalışan KOBİ’lerin durumunun daha da zorlaştığını söyledi. Ekonomik dalgalanmaların güven ortamını zedelediğini ve yatırım kararlarını ertelendiğini vurgulayan Allıoğlu, ekonomideki istikrarsızlığın etkilerine dikkat çekti.

Related Posts

AKP, sağlık alanına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu

Usta, İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan ve Bayburt Milletvekili Orhan Ateş’le birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Teklifin 29 maddeden oluştuğunu aktaran Usta, Cumhurbaşkanı Recep …

Elektrikli otomobil reklamlarına 15,8 milyon TL ceza!

Reklam Kurulu, elektrikli otomobillerde tüketiciyi yanıltan reklamlara, 15,8 milyon lira idari para cezası kesti. Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Kurulun aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara karşı denetimlerini kararlılıkla …

Denetimler sıkılaşıyor! Gelir İdaresi bilişim alanında onlarca kişiyi işe alacak

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bilişim alanında çeşitli unvanlarda görev alacak 81 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. İlgili ilan, Resmi Gazete’de yayımlandı. SİBER GÜVENLİK DİKKAT ÇEKTİ Başkanlık, yazılımcıdan yapay zeka uzmanına kadar 16 …

Borsa güne yükselişle başladı: 20 Haziran 2025 Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,03 yükselişle 9.195,44 puandan başladı.

Petrol fiyatlarına ilişkin korkutan açıklama: 130 dolara kadar çıkabilir

İTO Başkanı Avdagiç, İsrail-İran savaşının etkisinin çok daha ağır bir şekilde artacağına dikkat çekerek hali hazırda 77 dolar olan petrol fiyatlarının 130 dolara kadar çıkabileceğini vurguladı.

Faiz kararı öncesi borsa güne nasıl başladı?

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,54 değer kaybederek 9.196,13 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 42,68 puan ve yüzde 0,46 artışla 9.238,81 puana çıktı. Bankacılık …