TEKNOFEST KKTC’de ikinci gün! Yerli hava araçları uçuş gösterileri yapacak

TEKNOFEST KKTC, Teknoloji Tutkunlarını Bir Araya Getiriyor

TEKNOFEST KKTC, KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle 132 paydaş kurumla gerçekleştiriliyor.

İlk kez 2018 yılında düzenlenen etkinlik, bu yıl 11. kez gerçekleşiyor ve yurt dışında ikinci kez ev sahipliği yapıyor. 100 bin metrekarelik alanda kurulu olan TEKNOFEST KKTC, 4 Mayıs’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

TEKNOFEST KKTC kapsamında düzenlenen 6 teknoloji yarışması, 13 alt kategoride gerçekleşiyor. Bu yarışmalara Türkiye dahil 22 ülkeden 47 binden fazla yarışmacı başvurdu. Genç projeler için 3 milyon TL maddi destek ve 2,5 milyon TL ödül fonu ayrıldı.

TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nın KKTC ayağı 26-27 Nisan tarihlerinde Yakın Doğu Üniversitesi’nde yapıldı. Diğer 5 teknoloji yarışması ise 1-4 Mayıs tarihlerinde festival alanında ziyaretçileri bekliyor.

Robotik ve Kodlamadan Turizm Teknolojilerine Geniş Kapsamlı Yarışmalar

Sosyal İnovasyon Yarışması ve Uçan Araba Simülasyon Yarışması gibi yarışmalarla toplumsal fayda ve geleceğin ulaşım sistemleri konularında gençlerin fikirleri ön plana çıkıyor.

Ayrıca, TEKNOFEST KKTC Araştırma Proje Yarışması ile gençler, tarım, çevre ve enerji alanlarında sürdürülebilir projeler geliştirerek kalkınmaya katkıda bulunuyor.

Robolig Mavi Vatan Yarışması ve Turizm Teknolojileri Yarışması da festivalin dikkat çeken yarışmaları arasında yer alıyor.

TEKNOFEST KKTC’ye katılımın ücretsiz olduğu belirtilirken, festivalde yerli hava araçlarıyla uçuş gösterileri de yapılacak. Bayraktar AKINCI, Bayraktar TB2, HÜRKUŞ gibi önemli araçlar ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak.

Fuarda pek çok etkinlik ve stant bulunuyor. Teknoloji temalı stant etkinlikleri, öğrencilere teknolojinin gücünü göstermeyi amaçlıyor.

Katılım İçin Ön Kayıt Zorunluluğu Var

Festival ziyaretçileri arasında bulunan Kıbrıs Barış Harekatı Deneyim Alanı, ziyaretçilere 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı yaşatmayı hedefliyor.

TEKNOFEST KKTC’ye katılım ücretsiz olup, ziyaretçilerin önceden internet sitesi üzerinden kayıt yapmaları gerekmektedir. 7 yaş altı çocuklar için ise kayıt zorunluluğu bulunmamaktadır.

Festival, her gün 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak, dolayısıyla teknoloji ve inovasyon dolu bu etkinliği kaçırmayın!

Related Posts

Dev kredi derecelendirme kuruluşu S&P’den yıl sonu dolar/TL tahmini!

S&P Global Ratings, ABD’nin uyguladığı politika değişikliklerinin küresel ekonomiler üzerinde yarattığı belirsizliklere dikkat çekerek, Türkiye’nin gelecekteki ekonomik büyüme ve enflasyon oranlarına dair tahminlerini güncelledi. Türkiye için işsizlik oranı ve döviz kuru beklentilerini de paylaşan kuruluş, ülkenin ekonomisinin önümüzdeki yıllarda nasıl bir seyir izleyeceğini açıkladı.

‘KKTC’yi bilişim adası yapabiliriz’

TEKNOFEST’in bu yıl 11’inci festivali KKTC’de kapılarını açtı. Bakan Kacır, “100 binden fazla üniversite öğrencisiyle, eşsiz güzellikleriyle bu topraklar dünyanın dört bir yanına hizmet sunacak bilişimcilerin, teknoloji girişimlerinin adresi olabilir” dedi.

OECD’de zirveye oynuyoruz: Türkiye’deki çalışma saatleri yasal sürenin üzerinde

OECD’nin 2022 verilerine göre Türkiye, haftalık ortalama 45,7 saatlik çalışma süresiyle Kolombiya’nın ardından ikinci sırada yer aldı. Türkiye’de çalışanların yüzde 15,1’i haftada 60 saatten fazla çalışıyor; bu oran OECD ortalamasının üç katı.

Bakan Kurum: Yükselen her bir yuvada binlerce ustamızın alın teri var

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü deprem bölgesindeki işçileri konu eden tanıtım filmini paylaşarak kutladı. Bakan Kurum, “Yükselen her bir yuvada binlerce mimarımızın, mühendisimizin, ustamızın alın teri var. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun” mesajını verdi.

Küresel altın talebi ilk çeyrekte son 9 yılın zirvesine çıktı

Küresel altın talebi, ABD’nin tarifeleri, jeopolitik belirsizlikler, borsaların oynaklığı ve zayıf doların etkisiyle 2016’dan bu yana en yüksek ilk çeyrek seviyesine ulaştı.

Mart ayı dış ticaret açığı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2025 yılı Mart ayı dış ticaret istatistikleri verilerini açıkladı. Buna göre mart ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 azalırken, ocak-mart dönemindeki dış ticaret açığı ise yüzde 11,0 arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir